EuroMouldings_Closed-loop

Ons initiatief voor een circulaire economie
 

Duurzaamheid is een belangrijke pijler van onze organisatie. We zetten ons actief in om onze producten en grondstoffen zo lang mogelijk in de keten te houden. Dit zogenaamde closed loop productieproces krijgt binnen EuroMouldings, in samenwerking met AST Packaging Group, steeds meer vorm.

In een closed loop productieproces kunnen producten of grondstoffen eindeloos circuleren in de keten. Dat kan eenvoudig, door bijvoorbeeld jerry cans na gebruik te reinigen en te hergebruiken. Echter, bij EuroMouldings willen we meer doen. Hier geven we het closed loop proces verdere invulling op de volgende drie methoden.

Interne closed loop

Op de eerste plaats door in toenemende mate gebruik te maken van gerecyclede grondstoffen, die zijn omgezet in kunststofgranulaat (PCR-materiaal). Wij verkopen reeds producten die voor 100% uit recycled-materiaal bestaan en de bedoeling is het aandeel hiervan per jaar toeneemt. Dit materiaal kopen we zelf in (methode 1), maar winnen we ook op grote schaal uit ons eigen industriële restmateriaal (methode 2). Met deze interne closed loop hebben we onze afvalstroom van restmateriaal teruggebracht naar nagenoeg nul.

Inzameling flessen en jerry cans

Hier voegen we nu een derde methode aan toe: Het inzamelen van gebruikte flessen en jerry cans bij onze klanten en deze recyclen tot PCR-materiaal voor nieuwe producten door middel van ons initiatief CIPACKS. Door dit te doen met onze eigen producten kunnen we de kwaliteit van het PCR materiaal beter bewaken. De grondstoffen komen immers uit onze eigen fabriek, waardoor we ervoor kunnen waken dat ze vermengd worden met ander materiaal.

Op deze wijze maken we niet alleen onze eigen organisatie duurzamer, maar ook die van onze klanten. Door hen te ondersteunen bij het retourneren van hun gebruikte flessen en jerry cans werken we met elkaar samen aan het realiseren van de duurzaamheidsdoelen van ons beiden. Een win-winsituatie.

CTA_SUSTAINABILITY_2600X1734_LR

Erwin helpt u graag verder

Heeft u vragen? Laat het ons weten!

Neem contact op