Header-duurzaam

EuroMouldings en duurzaamheid

We zetten ons in voor duurzamer produceren, in materialen, processen en machines. We willen hiermee een bijdrage te leveren aan het verduurzamen van onze samenleving. Wij zijn een partner van klanten die graag hierin ook een eerste stap willen zetten. Wij helpen u in de verwezenlijking hiervan, hoe groot of klein uw bijdrage dan ook is. Wij denken op vele gebieden mee aan het verduurzamen van de productie van HDPE flessen en cans en zijn ISO 9001-2015 gecertificeerd.

Duurzamere processen

Tijdens het productieproces staan we bewust stil bij het milieu. Onze eigen interne afvalstromen zijn het begin van onze duurzaamheidcyclus, zoals het continu en volledig terugvoeren van schoon stansafval tijdens het productieproces. Ook hebben we partners in de recyclebranche om de stortafvalstroom van plastic materialen (zoals start-stop afval) zo veel mogelijk terug te brengen. Hiervoor is in 2017 een speciaal gesubsidieerd project opgestart. Kunststof restafval dat tijdens het productieproces vrijkomt wordt bovendien vermalen en weer toegevoegd aan de eerste fase van het productieproces.

Duurzaam-proces

Duurzame producten

Ook bij de ontwikkeling van nieuwe producten werken we duurzaam. Denk daarbij aan de inzet van polymeren die gebaseerd zijn op hernieuwbare bronnen, zoals suikerriet, suikerbiet of maïs. Hiervoor zijn bijvoorbeeld al reproduceerbare productietesten uitgevoerd met biobased (I’m Green) HDPE-types van Braskem, geheel gebaseerd op suikerriet. Daarmee kunnen we zowel kleine volumeflessen als jerrycans met een inhoud van 20 liter produceren. Met onze partners kunnen we klantspecifiek uw duurzaamheidswensen oppakken. Dat zijn materialen die niet alleen biobased zijn, maar ook volledig biodegradeerbaar.

Verder zetten we ook gerecyclede materialen in, zoals post-consumer en post-industrial HDPE. Daarvoor zijn er al verschillende bronnen gevonden, die zonder problemen kunnen worden gebruikt in onze productieprocessen.

EuroMouldings denkt op vele gebieden mee aan het verduurzamen van de productie van HDPE flessen en cans.

Duurzame machines

Parallel aan de inzet van recyclestromen investeren we in machines die de inzet van extra recycling van zowel intern als extern ingekochte stromen kunnen optimaliseren. Een voorbeeld daarvan zijn co-extrusie blaasmachines, waarbij gewerkt wordt met producten die opgebouwd zijn uit verschillende lagen en die aan de recyclestroom kunnen worden toegevoegd zonder dat daarmee de eigenschappen van de producten veranderen.

Duurzame logistiek

Ook samen met onze klanten werken we aan een beter milieu. De kartonnen trays waarop onze producten worden geleverd, worden namelijk middels een statiegeldprincipe meerdere keren gebruikt. En ons magazijn verwarmen we door middel van warmte die vrijkomt tijdens het productieproces.

Contactformulier