EuroMouldings-duurzaamheid-2

Duurzaamheids­initiatieven

Wij willen onze verpakkingen zo snel mogelijk circulair maken en zijn actief betrokken bij verschillende duurzaamheidsinitiatieven in Europa. Gemeenschappelijke doelen waar wij onze bijdrage aan willen leveren zijn bijvoorbeeld:

logo-ec
Circular Plastic Alliance

Europees platform van meer dan 300 organisaties uit de industrie, universiteiten en publieke organisaties, geïnitieerd vanuit de Europese commissie (Eu Green Deal, The European Plastics Strategy) om de EU-markt van gerecyclede grondstoffen te versnellen en de kunststof waardeketen te vergroten.

Lid sinds juli 2020
logo-ik
IK Industrievereinigung Kunstoffverpackungen e.v.

De Duitse federatieve vereniging van kunststofverpakkingen en foliën, met ongeveer 300 deelnemers uit de verpakkingenbranche. Binnen deze vereniging zijn een groot aantal specifieke product vakgroepen werkzaam die zich bezighouden met allerlei wetgevingen en initiatieven rondom circulariteit. EuroMouldings is actief in de vakgroep ‘milieu en duurzaamheid’ (HA Umwelt & Nachhaltigkeit).

Lid sinds januari 2019
logo-nrk
NRK

De Nederlandse Federatie Rubber- en Kunststofindustrie behartigt de belangen van 400 bedrijven. Onder deze vereniging vallen 19 brancheverenigingen, waaronder de brancheorganisatie voor de verpakkingsindustrie; NRK Verpakkingen. Hieronder valt de werkgroep ‘beleidsmaatregelen’ waar wij actief zijn op het gebied van circulariteit.

Lid sinds april 2019
CTA_SUSTAINABILITY_2600X1734_LR

Erwin helpt u graag verder

Heeft u vragen? Laat het ons weten!

Neem contact op