Header-Production-Machines
CTA_Sales-Bas

Meer informatie?

Maak een afspraak met een van onze specialisten.

Over ons

Techniek, kwaliteit, ervaring, duurzaamheid en Just in Time levering: dat zijn de voordelen van EuroMouldings. Wij vertellen u graag meer over onze sterke punten.

Techniek

 

Al meer dan 30 jaar ervaring in het produceren van verpakkingen door middel van het zogenaamde extrusieblazen. Enkele technische speerpunten:

  • 42 machines die enkel-, dubbel- of viervoudig produceren;
  • Voor flessen, jerry cans en technische artikelen;
  • Te produceren met een inhoud van 250 ml tot en met 25 liter;
  • Een centraal leidingsysteem voorziet de machines van grondstof in granulaatvorm, eventueel  voorzien van kleurstof of een ander additief.

De werking van extrusieblazen

  • Een extruder verwarmt het granulaat tot er een vloeibaar geheel ontstaat;
  • De vloeibare massa wordt in een matrijs uitgeblazen tot de gewenste vorm en afgekoeld;
  • Na het goed doorstaan van lekkagetesten worden de verpakkingen automatisch afgevoerd en verpakt;

  • Wij maken gebruik van modulaire matrijzen, waardoor het mogelijk is een optimale machineparkbenutting te realiseren en een grote flexibiliteit te waarborgen;
  • De matrijzen kunnen altijd op meerdere machines ingezet worden om de continuïteit van de productie te waarborgen.

Historie van EuroMouldings

1977
Logo-Ten-Cate-Mouldings-1977

Ten Cate Mouldings

In 1977 werd de ontwikkelingsafdeling TtC Mouldings, Thiokol-ten Cate Mouldings opgericht. Vestigingsplaats was Oldenzaal. TtC Mouldings was een joint venture tussen het Amerikaanse bedrijf Thiokol en de koninklijke Nijverdal-Ten Cate Groep. Het was tevens het eerste Ten Cate-bedrijf dat de stap zette van geheel of gedeeltelijke textielfabriek naar 100% kunststofverwerking. In samenwerking met Koninklijke Shell Nederland werd gezocht naar mogelijkheden om een bijproduct van chemische bedrijven, polypropyleen, te modificeren. Het doel was dit product bruikbaar te maken voor het blazen van kunststof containers. Het was pionieren, want andere bedrijven maakten kunststofproducten uit het gangbare Polyethyleen en PVC. In 1990 is de naam veranderd naar Ten Cate Mouldings. Dit bedrijf was voornamelijk gespecialiseerd in het maken van jerry cans.

1977
Logo-Polymij-1980

Polymij

In 1977 werd op het huidige vestigingsadres van EuroMouldings het bedrijf Polymij Kunststoffen BV opgericht. Extrusieblazen, co-extrusieblazen, regranuleren, zeefdrukken, therimage: Polymij deed dit allemaal. Daarmee was het bedrijf zijn tijd ver vooruit. In de zeventien jaar dat Polymij bestond, werd er een grote reputatie opgebouwd in de herverwerking van polypropyleen en polyethyleen-afval. Vandaag de dag is dit specialisme niet meer weg te denken bij kunststofverwerkers. Waar het begon als een manier om eigen 'afval' en bijproducten nuttig te kunnen verwerken, is het inmiddels een standaard manier van denken in het kader van duurzaamheid. Polymij was gespecialiseerd in het blazen van flessen, variërend met een inhoud van 100ml tot 5L en vooral sterk in de smeermiddelenindustrie. Door het zeefdrukken en therimage kon een totaalproduct geleverd worden.

1995
Logo-Euro-bv-1995

Euro BV

Euro bv is in 1995 opgericht in Vroomshoop en was een dochteronderneming van de Aufderhaar Kunststof Groep (AKG), het tegenwoordige Veolia. Euro bv was gespecialiseerd in het blazen van kunststof verpakkingen voor food en nonfood, variërend van 100mL tot 5L inhoud. Het bedrijf speelde ook in op de vraag naar nieuwe producten waarbij het extrusieblazen een belangrijke rol kon spelen. Producten op maat maken voor klanten was standaard. Het begon, zoals nog steeds het geval is, bij het ontwerp van de producten, wat allemaal in eigen huis gebeurde. Het meedenken en de kennis van het totale ontwerp- en productieproces was de grote toegevoegde waarde van Euro bv. Dit voordeel is in de loop der jaren alleen maar groter geworden.

1999
Logo-EuroMouldings-1999

Euro Mouldings BV

Euro bv heeft in 1997 Polymij overgenomen en de productiewerkzaamheden uit Vroomshoop verplaatst naar het pand van Polymij. Hierdoor verdubbelde het machinepark en kon het bedrijf nog verder groeien. In 1999 ging Euro verder als zelfstandige organisatie. Medio 1999 vond de overname van Ten Cate Mouldings plaats en werd geïntegreerd op de locatie in Nijverdal. De holding Euro Mouldings bv was een feit. Jarenlange kennis uit verschillende segmenten en producten kwamen hier allemaal tezamen. Zo kon Euro Mouldings voor het eerst een totaalpakket bieden aan hun klanten met producten van 100ml tot 30L.

2007
Logo-EuroMouldings-2007

Euro Mouldings

In 1999 werden de logo’s van Euro bv en Ten Cate Mouldings samengevoegd om zich beter te kunnen presenteren aan de markt. Na een aantal jaar werd Euro Mouldings een begrip als totaalleverancier en werd het niet meer als louter flessen- of jerry can-producent gezien. In 2007 was het daarom tijd dit gevoel door te voeren in ons logo.

2018
Logo-EuroMouldings-2018

EuroMouldings part of AST

In 2018 is de keuze gemaakt om, onder leiding van het bedrijf AST, één van de toonaangevende producenten van geblazen kunststof verpakkingen in Europa te worden. AST is marktleider in de productie van kunststof jerry cans en vaten met een UN-certificering. Als familiebedrijf kan AST terugkijken op 40 jaar ervaring met het blazen van kunststof. Naast de hoofdlocatie in Erndtebrück zijn in de afgelopen jaren veel nieuwe vestigingen geopend binnen Europa. De door de jaren heen opgebouwde technische know-how en de uitstekende reputatie van EuroMouldings waren beslissend voor AST bij het maken van deze keuze. Het gezamenlijke doel is om klanten integraal en compleet te kunnen adviseren en beleveren met een productenpakket van 250ml tot 220 liter. AST is voornamelijk een jerry can- en vatenproducent. Met EuroMouldings behoren nu ook flessen tot de productrange.

europe
EuroMouldings, Nijverdal
Cleaning Twente / SenS Interclean, Hengelo
AST, Hoogstraten
AST, Erndtebrück
AST, Gemmingen
AST, Sulęcin
AST, Wrexham
Joh. Sieben GmbH, Heinsberg
Onze klanten zoeken een verpakkingsleverancier die de onvoorspelbare bewegingen van de markt kan volgen. Wij zijn die leverancier en echte partner voor onze klanten. Met als speerpunten kwaliteit, snelheid van leveren, nauwe samenwerking en de drive om continu te verbeteren. Onze medewerkers kunnen op elkaar vertrouwen en staan voor elkaar klaar.
235-duurzaam-hand

Duurzaamheid

We zijn ons bewust van de positieve bijdrage die wij kunnen leveren in onze samenleving door de verduurzaming van ons productieproces en de producten die we leveren. Hiervoor zetten wij ons op verschillende manieren in. Daarom bestaat ons duurzaamheidsbeleid onder meer uit energiebesparing, reconditionering en cradle-to-cradle produceren.

Lees meer

Just in Time leveringen

U wilt graag zo efficiënt mogelijk omgaan met uw magazijnruimte. Daarom kunnen wij uw producten op voorraad houden en uitleveren op het moment dat u wilt. U kunt kiezen voor productie en uitlevering op order, maar ook dagelijkse Just in Time leveringen, met behulp van wisseltrailers. Samen met u bespreken we forecasts om een optimale productieplanning te garanderen.

Lees meer
Just-in-time-main
Production-Machine-Employee

Hoogwaardige kwaliteit

Snelheid en nauwkeurigheid zijn essentieel voor uw hoog geautomatiseerde afvulprocessen. Wij helpen u om productfouten te voorkomen en ‘zero defects’ na te streven. We werken er hard aan om de hoge kwaliteit die we u bieden ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Daarom investeren wij continu in online meetsystemen en opleidingen. EuroMouldings is gecertificeerd als leerbedrijf door PLMF voor het opleiden van operators volgens de VAPRO-methodiek.

Bekijk ons ISO certificaat Bekijk ons SBB certificaat
CTA-Vacatures-main

Werken bij 

EuroMouldings

Huidig aantal vacatures 7

Alle vacatures