EuroMouldings-duurzaamheid-4

Van lineair naar circulair

Nieuwe grondstoffen gebaseerd op aardolie worden steeds schaarser. Daarom vinden we het bij EuroMouldings belangrijk om hier zuinig en slim mee om te gaan. Als circulair partner van onze klanten dragen we daar aan bij door onze verpakkingen te veranderen van een lineair naar een circulair product, waarbij grondstoffen steeds opnieuw worden gebruikt. Dat doen we samen met klanten en ketenpartners. EuroMouldings zet op dit moment grote stappen om in 2030 al verpakkingen te maken die voor 50% bestaan uit gerecyclede grondstoffen.

EuroMoulding-infographic-1-NL
title-lineaire-economie-NL

In een lineaire economie worden producten na eenmalig gebruik weggegooid. Dat is zonde, want daarmee gaan waardevolle grondstoffen die prima hergebruikt kunnen worden onnodig verloren.

title-2-keten-economie-recycling-NL

We zamelen steeds meer gebruikte verpakkingen in en maken de grondstoffen geschikt voor hergebruik. Dit wordt ook wel keteneconomie met recycling genoemd: een tussenstap op weg naar een volledige circulaire economie.

EuroMouldings-infographic-2-NL
EuroMoulding-infographic-3-NL
title-3-circulaire-economie-NL

100% circulair in 2050: daar gaan we voor bij EuroMouldings! Dat houdt in dat we grondstoffen van gebruikte verpakkingen volledig kunnen hergebruiken, waarbij ook restafval een nieuw leven krijgt en afval niet meer bestaat.

CTA_SUSTAINABILITY_2600X1734_LR

Erwin helpt u graag verder

Heeft u vragen? Laat het ons weten!

Neem contact op